Yakıtın içindeki kimyasal enerjiden ısı enerjisi elde etmeyi sağlayan kazanlar, ortaya çıkan ısı enerjisini hat üzerindeki tüm bölgelere iletirler.
Kazan dairesi kurulumu ve yenileme işlemlerini alanında uzman ekibimiz ve eksiksiz ekipman ile tüm tedbirleri alarak gerçekleştiriyoruz.
Ayrıca ısıtma sistemleri için kurduğumuz otomasyon sistemleri, dış hava sıcaklığına göre ısınma ve kullanma suyunun sıcaklığını ayarlayarak daha az yakıtla daha çok konfor sağlar. Haftanın 7 günü, günde 6 zaman diliminde kolayca programlanabilir. Modeline göre birden fazla kazana, ısıtma suyu pompalarına, üç veya dört yollu vanaya, güneş paneli pompalarına aynı anda kumanda ederek sıcaklığı en kısa sürede istenilen düzeye getirir. Yılda ortalama yüzde 30’a yakın yakıt tasarrufu sağlar.
Kurulacak otomasyon sistemiyle cihaz dış hava sıcaklığını algılayacak ve kazanı bu sıcaklığa göre belirli değerlerde yakacak ve daire sakinleri her zaman sabit konfor derecesi hissedecektir. Örneğin; dairelerde istenen konfor sıcaklığını 21°C derece olarak belirlediğimizi varsayalım. Dış hava sıcaklığı -5°C derecede iken 55°C derece sıcaklık gönderiyorsa, hava sıcaklığı 6-7°C derece olduğu zaman 45°C derece gönderecektir. Dış hava sıcaklığı kaç derece olursa olsun, daire sakini her zaman konfor derecesini hissedecektir. Aynı zamanda dış hava sıcaklığı set edilen değerin (örneğin; 17 derece) üstüne çıktığı zaman cihaz kazanı ve sirkülasyon pompasını otomatik olarak kapatacak, yakıt ve elektrik tasarrufu sağlanacaktır.
Kontrol Panelinin Avantajları:
Sistemler belirli bir zaman programına göre (günlük, haftalık, tatil) çalışır ve durdurulabilir.
Sistemler gerektiği zaman çalıştırılıp, durdurulacağı için enerji tüketimi azalır.
Kullanılmayan cihazlar ekrandan verilen komutla devre dışı bırakılabilir.
Otomasyon Sisteminin denetimi altında bulunan bütün çalışma periyotları sırasında olabilecek her türlü bilgi, sistem aracılığı ile izlenebilir:
Kazan çalışıyor / çalışmıyor bilgisi
Vana ve damper motorlarının açıklık durumları
Sensör arıza durumları ekrandan okunabilir.
Sistemlerin tek bir merkezden kontrolü ile iletişiminde kolaylık sağlanır ve hatalar minimuma iner.
Cihazların çalıştırılması ve durdurulması denetimi ve kontrolü ile ilgili personelden kaynaklanan hatalar minimuma iner.
Kazan Bakımı ve Yapılması Gerekenler;
Genellikle merkezi ısıtmalı kaloriferli binalarda, özellikle üst katta bulunan daireler ile binanın kuzey cephesindeki bazı dairelerde ısınma problemleri meydana gelir.
Bilindiği üzere dairelerinizin dengeli bir şeklide ısınmaları için kalorifer kazanında ısınan su tüm dairelerde bulunan radyatörlerde belli bir basınç altında hızlı bir şekilde dolaşması gerekmektedir.
Kapalı genleşme sistemi ile yakıt tasarrufu sağlanmasının yanı sıra kazan ve tesisatın ekonomik ömrü uzamaktadır.
Açık Genleşme Sistemlerinin Dezavantajları:
Açık genleşme sistemlerinde tesisat sürekli oksijen ile temas halinde olduğu için sistemin çürümesi hızlanır. Atmosfere açık olan sistemde buharlaşma olduğu zaman su seviyesi düşer ve üst katlar ısınma problemi yaşamaya başlar. Su kaybı sebebi ile kalorifer sistemine taze su eklenmesi durumunda tesisat kireçlenmeye başlar ve verim düşmeye başlar. Verimin düşmesi ile yakıt sarfiyatı artar ve verim düşer.
Projelendirme
Meydan Elektromekanik LTD. ŞTİ. olarak uzman ekibimizle Ankara kazan dairesi kurulum ve yenileme, kazan dairesi bakım, tamir ve onarım hizmetleri vermekteyiz. 40 yılı aşkın deneyimle Ankara’da kazan dairesi kurulum, bakım ve onarım servisi sunan firmamız; Buderus, Alarko, Viessmann gibi sektörde öncü markalarla çalışmakta ve her türlü onarım, bakım işlemlerini garantili olarak yapmaktadır.